PRISPEVAMO K VAŠEMU DOBIČKU

O PODJETJU

LJUBLJANA

CELOVŠKA 150, LJUBLJANA
PETEK 10:00 - 12:00

TELEFON

041 682 727
01 8995 083

SEDEŽ

CESTA DUŠANA KVEDRA 27, LITIJA
PONEDELJEK - ČETRTEK 08:30 - 15:30

MAIL

info@pavliha.org

ŽIVLJENJEPIS DIREKTORJA

Črtomir Pavliha

Črtomir Pavliha se je rodil 27.08.1970 v Ljubljani.

Osnovno šolo je obiskoval v Litiji. Do konca srednje šole je bil aktiven igralec rokometa v rokometnem klubu Usnjar iz Šmartnega pri Litiji. V letih 1985-1989 je obiskoval Srednjo šolo naravoslovno – matematične usmeritve. V tistem času so ga predvsem zanimali naravoslovni predmeti, kot so matematika in fizika. Na slovenskem trgu so se takrat pojavili prvi osebni računalniki, tako da je računalništvo kmalu postalo njegov hobi in je svoj prvi računalniški program napisal v srednji šoli leta 1987.

Kljub temu, da je vedno dosegal boljše rezultate na naravoslovnem področju, kot pa na družboslovnem, se je leta 1990 vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. V času študija je preko študentskega servisa pisal računalniške programe za mala podjetja.

Prvo inštalacijo računalniškega programa je v letu 1993 naredil v družinskem trgovskem podjetju, kmalu potem pa začel sodelovati z večjim računovodskim servisom v Ljubljani.

V začetku leta 1995 je tako vzpostavil informacijski sistem v takrat majhnem in še dokaj neznanem podjetju Tomas sport 2 d.o.o. s štirimi maloprodajnimi poslovalnicami v Ljubljani. To podjetje je bilo prvo v Sloveniji, ki je podatke med poslovnimi enotami in poslovnimi enotami in računovodskim servisom prenašalo v elektronski obliki in sicer prek direktne modemske povezave. Interneta v tistem času še niso imeli v vsakem podjetju. Prenos podatkov pa je kmalu potekal tudi prek interneta in tako ga lahko štejemo za začetnika spletnega računovodstva v Sloveniji. Konkurenca spletnega računovodstva ni oglaševala še vsaj 10 let.

V letu 1996 je prevzel tudi računovodstvo podjetja Tomas sport 2 d.o.o. in odprl svoje lastno podjetje, katerega dejavnost je bila oskrbovanje z računalniškimi programi in računovodske storitev. Pri 26-ih letih je tako postal računovodja podjetja, ki je imelo v naslednjih letih blizu 10 mio € letnega prihodka in 50 zaposlenih.

V letu 1998 se je odločil, da se preizkusi tudi v trgovini. Tako je s podjetjem Tomas sport 2 d.o.o. sklenil franšizing pogodbo in v Trbovljah odprl svojo trgovino in si v naslednjh letih pridobil tudi nekaj dragocenih izkušenj pri vodenju maloprodaje.

V naslednjih letih se je posvetil izpolnjevanju programa za vodenje zalog oblačil in obutve. Problematika vodenja zalog obutve in oblačil je predvsem v tem, da ima vsaka velikostna številka določene šifre artikla, svojo proizvajalčevo črtno kodo. Možnih pa je tudi veliko različnih vrst velikostnih lestvic, tako za obutev, kot za oblačila ( npr. S, M, L, XL ). Verjetno je program še danes edini v Sloveniji, na katerega je mogoče voditi zaloge oblačil in obutve in pri tem uporabljati proizvajalčevo črtno kodo.

V letu 2001 se je na njegov predlog začela vzpostavljati prodajalna športnih copat ne internetu, saj je vodenje zalog po velikostnih številkah to omogočalo. V času, ko v Sloveniji še ni bilo internetne prodaje, je v sodelovanju s podizvajalcem nastala internetna prodajalna www.superge.si, ki je še danes največja prodajalna športnih copat na internetu v Sloveniji. Prav tako se po vstopu v EU uspešno širi tudi na druge trge.

V letu 2002 je bila na Rudniku v Ljubljani odprta trgovina Megalet, hčerinsko podjetje podjetij Sportina Bled, Eurosport in Tomas sport. S tem je prevzel tudi blagovne evidence Eurosporta in Megaleta.

V zadnjih letih se ukvarja predvsem z računovodskimi storitvami in razvojem programske opreme za svoj računovodski servis. Izziv mu predstavlja povečanje produktivnosti v računovodstvu, posledično zniževanje cene računovodskih storitev, ob povečanju kvalitete. Pri tem se neprestano izobražuje na področju računovodstva in davčnega svetovanja.